Sladoledno vesolje še naprej raste in sočasno se razvijajo tudi samopostrežne sladoledarne, nov a uveljavljen poslovni model, ki zagotavlja visoko donosnost in interaktivnost brez primere. Zakaj vlagati v samopostrežne sladoledarne? Oglejmo si prednosti, začenši z vrsto poslovanja. Če želite odpreti samopostrežno sladoledarno potrebujete le nekaj ekspresnih mešalcev in zamrzovalnih napravi Gel Matic, ki vam omogočajo, da v nekaj minutah pripravite in servirate odličen sladoled.
Majhna pripravljalnica je neobvezna, vendar priporočamo dodaten ločen oddelek z dozatorji prelivov in posipov za popestritev sladoleda. Samo nekaj kvadratnih metrov je vse kar potrebujete za odprtje lastne sladoledarne v podobi, ki najbolje odraža vašo osebnost. Minimalni prostor in zmanjšani stroški: v hladnejših mesecih lahko v poslovalnici zaposlujete samo eno osebo, ki pomaga strankam. Poleg minimalnega kapitala vloženega v odpiranje in vodenje sladoledarne bodo majhni tudi vaši računi za energijo in vodo (tudi zaradi učinkovitih strojev Gel Matic). Druge prednosti vključujejo veliko fleksibilnosti pri upravljanju proizvodnje, nizke zaloge in manjše količine odpadkov, enostavno upravljanje in odlično ponovljivost. Še posebej zanimiv vidik je dobičkonosnost tega posla.
Poleg tega, da ponujajo visok dobiček, so samopostrežne sladoledarne zanimivi prostori tudi za potrošnike, saj lahko v njih socializirajo in personalizirajo sladoled po lastnem okusu. Vsak kupec tako ustvari lasten izdelek, mu doda arome in sveže ali suhe prelive, preden jih plača glede na težo. Ekspres sladoled, ki ga proizvajajo stroji za ekspresno mešanje, se servira in porabi na samem kraju. Je visokokakovosten, izjemno kremast in enostavno prebavljiv izdelek, ki odraža pravo tradicijo italijanskega sladoleda.
Končno: tržišče. Gospodarska recesija ne sladoledni sektor ne vpliva: poraba sladoleda je zelo visoka in raste po vsem svetu. Glede na nedavno opravljeno raziskavo je kakovost prvi dejavnik pri izbiri sladoleda. Sledi povpraševanje po zdravih, avtentičnih živilih, ki se izredno povečuje. Ta trend potrjuje širok uspeh kakovostnih izdelkov, ne le pri ekspresnem sladoledu, v povezavi z naraščajočo priljubljenostjo “on the go” hrane. Ta pojav močno podpira tudi dinamika in hitrost storitve v samopostrežnih sladoledarnah.
Italijanski sladoled + samopostrežnost = zmagovalna kombinacija!